Как да научим повече за е-издаването- списък на онлайн ресурси по темата

Предлагам своята колекция от линкове към източници с чудесна информация за електронното книгоиздаване. Приятно четене :)

Презентации проведени на лондонския панаир на книгата на фирми с успешен бизнес с е- книги. Материали богати на нови идеи. Едни от големите имена в бизнеса споделят своя опит.

Това е линк към международната организация която въвежда стандарти за електронните книги. http://www.openebook.org/ – International Digital Publishing Forum- Те са утвърдили epub  формата, като стандартен за електронни книги. Разбирасе има и други чудесни формати, но аз ще наблягам винаги на ePUB-а, като варианта, който можем да продаваме комерсиално защитен чрез DRM.

Това е линк към международен форум на книгоиздателите от къде може да почерпите много информация за е-книгите Препоръчвам  едно видео-  Fred Wilson, Partner at Union Square Ventures, on „The Merging of Content With Technology“- Страхотни идеи за това как технологията се пресича със съдържанието- отнася се за всякакъв вид съдържание- от музика до книги. Наистина интересен материал.

За заинтересованите от влизане в бизнеса с е-книги препоръчвам краткото видео на Сет Годин относно безплатните книги/ платените книги.

Реклами
Comments
One Response to “Как да научим повече за е-издаването- списък на онлайн ресурси по темата”
Trackbacks
Check out what others are saying...


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: