Презентации от Adobe по темата Как се прави добър ePUB файл.

Ровейки открих няколко файла издадени от Adobe по темата за създаването на качествен еPUB файл. За съжаление нямах време да преведа информацията, но се надявам да ги намерите за полезни, така както аз научих от тях нови неща.

Сблъсках се с проблема- поезия в ePUB.  Тъй като празните пространства след генериране на ePUB изчезват, единствения начин да запазя разстоянието между четиристишията се оказа да приложа отделен paragraf style на всеки последн ред от четиристишието- пипкаво, но върши безотказна работа. За пореден път се убеждавам, че единствения начин за контрол над текста оставт стиловете. Макар, че ограничават възможностите за дизайн, стиловета дават и доста възможности за постигане на така необходимия „въздух“ в ePUB файла.

А презентациите на Adobe може да изтеглите от тук

Друга чудесна възможност за генериране на пълноценен ePUB файл с корица, мета данни и всичко необходимо е едно безплатно приложние за Open Office- Writer2epub . Чудесна програмка, напълно безплатна.  Отново наблягам- използвайте стиловете. Тук може да изтеглите програмата

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: