Презентации от Adobe по темата Как се прави добър ePUB файл.

Ровейки открих няколко файла издадени от Adobe по темата за създаването на качествен еPUB файл. За съжаление нямах време да преведа информацията, но се надявам да ги намерите за полезни, така както аз научих от тях нови неща.

Сблъсках се с проблема- поезия в ePUB.  Тъй като празните пространства след генериране на ePUB изчезват, единствения начин да запазя разстоянието между четиристишията се оказа да приложа отделен paragraf style на всеки последн ред от четиристишието- пипкаво, но върши безотказна работа. За пореден път се убеждавам, че единствения начин за контрол над текста оставт стиловете. Макар, че ограничават възможностите за дизайн, стиловета дават и доста възможности за постигане на така необходимия „въздух“ в ePUB файла.

А презентациите на Adobe може да изтеглите от тук

Друга чудесна възможност за генериране на пълноценен ePUB файл с корица, мета данни и всичко необходимо е едно безплатно приложние за Open Office- Writer2epub . Чудесна програмка, напълно безплатна.  Отново наблягам- използвайте стиловете. Тук може да изтеглите програмата

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: